Urmariti-ne pe:
Vezi Harta

Primăria Municipiului Cluj Napoca

Construită la sfârşitul secolului al XIX-lea, clădirea Primăriei Cluj Napoca se evidenţiează prin faţada barocă în stil vienez şi turnul de colţ, cu ceas, care impresionează prin forţa şi sobrietatea degajate. Turnul conţine stema comitatului (prefecturii) Cluj, deoarece destinaţia iniţială a fost aceea de sediu al Comitatului Cluj.

Localizată pe strada Moţilor, nr. 1-3, Primăria Cluj Napoca este în aşa fel luminată încât luminile accentuează arhitectura, dând un aer medieval.

Astăzi, clădirea, este sediu al Primăriei municipiului Cluj-Napoca, instituţie guvernată de principiile autonomiei locale administrative şi financiare, descentralizării serviciilor publice, legalităţii şi eligibilităţii autoritătilor administraţiei publice locale, consultării cetăţenilor în soluţionarea problemelor comunităţii.

Căi de acces
Pornind pe jos de la pensiunea Bellagio până în piaţa Cipariu de unde se poate lua troielbuzul 25 până la staţia Memorandumului (2 staţii).

Ieşind de pe strada Mihai Veliciu se face dreapta pe strada Constantin Brâncuşi de unde la 100 m se face dreapta în Piaţa Cipariu. Se continuă drumul înainte până în Bulevardul 21 Decembrie 1989 unde se face stânga. Pe bulevardul 21 Decembrie 1989 se continuă drumul până se trece de Biserica Sf. Mihail şi în aprox. 500 m se află Primăria Cluj Napoca.

Sursa de informare şi foto: ClujTravel.com