Urmariti-ne pe:
Vezi Harta

Piaţa Unirii – Cluj Napoca

Piaţa Unirii este cel una dintre cele mai vechi şi centrale pieţe ale oraşului Cluj Napoca. Este grupat în jurul Bisericii Sfântul Mihail, fiind cea mai mare piaţă după dimensiune din vechile piețe aflate în centrul și sud-estul Europei.

Numele originar al pieţei a fost de Piaţa Mare (în timp ce centrul oraşului vechi era Piaţa Mică). Din 1869 a devenit oficial Piaţa Principală. A fost Piaţa Regele Matei la cumpăna secolelor XIX-XX, Piaţa Unirii în perioada interbelică.Din anul 1945 a purtat până în anul 1999 numele de Piaţa Libertăţii, pentru ca după aceasta să-şi reia denumirea din perioada interbelică de Piaţa Unirii.

Cele mai importante obiective turistice care se află în Piaţa Unirii sunt : Monumentul Matei Corvin, Biserica Sf. Mihail, Clădirea vechiului Hotel Continental, Vechea clădire a Primăriei, Banca Naţională a României, Librăria Universităţii, Muzeul de Artă, Palatul Banffy şi Vechiul Hotel Melody.

În anul 2011 s-au terminat lucrările de restaurarea a Monunemtului Matei Corvin şi transformarea pieţei în spaţiu pietonal. În ultimii ani, Piaţa Unirii a fost considerată ca fiind punctul zero al întâlnirilor tinerilor din oraş, dar şi unul dintre cele mai importante puncte al evenimentelor cotidiene din Cluj Napoca. 

Căi de acces – Piaţa Unirii
Cu autobuzul 32, 32B cu plecare din staţia Piaţa Cipariu şi oprire în staţia Sora.

Ieşind de pe strada Mihai Veliciu se face dreapta pe strada Constantin Brâncuşi de unde la 100 m se face dreapta în Piaţa Cipariu. Se continuă drumul înainte până în Bulevardul 21 Decembrie 1989 unde se face stânga. După biserica Sf. Mihail pe prima stradă se face dreapta panâ la prima intersecţie unde, de seamenea, se face dreapta panâ la primul semafor unde cu virajul iară la dreapta se continuă drumul până în parcarea din lateralul bisericii. 

Sursa de informare Calatoresc.ro şi foto: ClujTravel.com