Urmariti-ne pe:
Vezi Harta

PIAŢA MUZEULUI - CLUJ NAPOCA

Piaţa Muzeului, situată în centrul oraşului Cluj Napoca, este una dintre cele mai vechi pieţe ale oraşului. Este denumită după Muzeul de Istorie al Transilavnie care se află în capătul acesteia.

Piaţa Cetăţii Vechi, a purtat în timp mai multe denumiri. Era cunoscută ca Piaţa Mică în Evul Mediu (Piaţa Mare fiind cea din jurul bisericii Sf. Mihail), apoi Piaţa Karolina în secolele XVIII-XIX. Azi poartă denumirea de Piaţa Muzeului.

În latura răsăriteana a pieţei se afla Biserica Franciscană cu clădirea mănăstirii în continuarea acesteia. În centrul zonei pietonale din Piaţa Muzeului se înalţa obeliscul Karolina.

Fiind zonă pietonală, Piaţa Muzeului este un prilej de relaxare, pe timpul verii aici fiind organizate evenimente şi târguri. De asemena, sunt multe terase în aer liber, ferite de zgomotul oraşului. 

Căi de acces
Pornind pe jos de la Pensiunea Bellagio până în piaţa Cipariu de unde se poate lua troielbuzul 25 până la staţia Memorandumului (2 staţii).

Pornind de la Pensiunea Bellagio viraţi dreapta pentru a ajunge pe strada Constantin Brâncuşi. La prima intersecţie, în piaţa Cipariu, mergeţi tot înainte până când treceţi pe lângă Catedrala Metropolitană Ortodoxă unde viraţi la dreapta. Pe Bulevardul 21 Decembrie mergeţi înainte până treceţi de Centrul Comercial Sora după care viraţi la dreapta. Pe strada Regele Ferdinand mergeţi până la prima intersecţie unde faceţi stânga, iar la prima stradă viraţi la stânga. 

Sursa de informare şi foto: ClujTravel.com