Urmariti-ne pe:
Vezi Harta

Parcul Național Etnografic "Romulus Vuia" – Muzeul Satului

Muzeul Satului este amplasat lângă pădurea Hoia, una dintre cele mai mari și bogate păduri ale Clujului, pe continuarea dealului ce începe cu Cetățuia Cluj din centrul orașului.

Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj Napoca, primul muzeu etnografic în aer liber din România și al șaselea din Europa, face parte din Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Zonele reprezentate în incinta parcului sunt: Bistrița, Maramureș ,Câmpia Transilvaniei, Oaș, Năsăud, Depresiunea Călățele Bran, Zarand, Podgoria Alba, Mocanimea Munților Apuseni și Gurghiu.

Fondat în anul 1929 de către profesorul Romulus Vuia, parcul este structurat pe două sectoare tematice “Instalații tehnice și ateliere meșteșugărești” (30 de instalații tehnice și 6 case-atelier) și ”Tipuri onale de gospodării și monumente de arhitectură populară” (12 gospodării complete din diferite zone etnografice din Transilvania).


Căi de acces
Cu mașina se pleacă de la Pensiunea Bellagio, se ajunge în Piața cipariu unde se înaintează până pe bulevardul 21 Decembrie 1989. În intersecția mare din centru se face la dreapta, intrând pe strada Regele Ferdinand. La prima intersecție mare, în Piața Mihai Viteazul, se face stânga pentru a intra pe strada George Barițiu. Lângă intrarea în parc se continuă drumul până la podul care trece peste Someș pe care se intră. Se trece podul si se continuă drumul pe strada General Eremia Grigorescu. După Biserica Ortodoxă, la aproximativ 1,2 km, se face la dreapta și se continuă drumul pe strada Tăietura Turcului unde se află Muzeul Satului.

Sursa de informare şi foto: ClujTravel.com