Urmariti-ne pe:
Vezi Harta

Parcul Central „Simion Bărnuțiu”

Parcul Central “Simion Bărnuțiu” are un amplasament central în Cluj Napoca, fiind ferit de zgomotul orașului. Este un loc ideal pentru o plimbare, parcul având o lungime de 900 m, fiind plin de alei pietruite cu bănci pe margine și un lac pe care se pot face plimbări cu bărcuța.

În anul 1827 Asociația de Binefacere a Femeilor a închiriat terenul cu scopul de a înființa un loc de recreație. La începutul anilor ’30 ai secolului al XIX-lea parcul a fost deschis publicului, având inițial numele de Parcul Poporului. Ulterior au fost amenajate aleile și lacul și a fost construit pavilionul de muzică.

Astăzi, Parcul Central beneficiază de o popularitate foarte mare. Toți cei care îi trec pragul se pot recrea folosind multitudinea de posibilități pe care le oferă parcul. Pe lângă flori și spații verzi, în parc mai găsiți statui și monumente, teren de baschet cu nocturnă, aparate de fitness cu acces gratuit, o fântână arteziană înconjurată de bănci și parc special amenajat pentru copii.

Lacul Chios și Clădirea Cazinoului sunt atracțiile principale. Vara se pot face plimbări pe lac cu bărcuțe, iar iarna este un loc ideal de patina.

Lângă fântâna arteziana se află o „ciupercă” unde vara se țin concerte de muzică simfonică, iar în fiecare sâmbătă și duminică în perioada verii aici se ceremoniază căsătoriile civile de către primarul și reprezentanții primăriei Cluj Napoca.


Căi de acces
Cu autobuzul 32/32B se pornește din stația Cipariu până la stația Sora (2 stații) și se continuă drumul pe jos prin piața Muzeului. După ce se iese din piața Muzeului se merge până la Monumentul Rezistenței Anticomuniste unde începe parcul.

O altă variantă este cu plecare, tot cu autobuzul 32/32B, din Piața Cipariu până la stația Horea(3 stații). Se strece strada și se merge înspre centru. La Camera de Comerț se continuă drumul pe lângă Someș și se trece apa peste micile poduri construite.

Se pornește de la Pensiunea Bellagio cu mașina. În Piața Cipariu se continuă drumul până pe bulevardul 21 Decembrie 1989. Se virează pe acesta la stânga și înaintați până în dreptul Primăriei unde virați pe străduță la dreapta. Se înaintează pe stradă până în dreptul parcului.

Sursa de informare şi foto: ClujTravel.com