Kövessen minket a:
+40 0722 626 443 / 0748-129-138
Térkép megtekintése

"Romulus Vuia" Néprajzi Nemzeti Park - Falumúzeum

Nemzeti sétatér – falumuzeum
A falumuzeum a Hoia erdő mellet van elhelyzve ami Kolozsvár egyik leg gazdagab és legnagyob erdöje. Domborzata a város központjából indul.
A kolozsvári náprajzi sétatér az első szabadtérri muzeum Romániaban, a hatodik Europában. A sétatéren bemutatot helyiségek Beszterce, Máramaros, Erdélyi Alföld, Oras, Naszod, a Bran, Zord és Görgény.

1929-ben alapitotta Romulus Vuia tanár, két tematikus részre van osztva: az egyik bemutasa a müszaki berendezéseket ami 30 müszaki berendezés és 6 mühelyből él, a második rész a közönságes háztartést és népmüvészeti müemlékeket mutat be 12 külombözü erdelyi tájról.

Hozzáférhetőség


 El indulva a Bellagio Panziótól, a Cipariu téren át, egész a Ortodox Székesegyházig ahol balra kanyarodva belép a december 21-es utra. Az intersekcionál, amely a Sora bevásárlóközpont után van, jobra kanyarodunk és a Mihai Viteazul piactér mellet balra kanyarodunk. Fel kanyarodunk a hidra, mely a Szamoson át van, és a Eremia Grigorescu utcán előre megyünk 1,2 km egész az Ortodox Templon utánig ahol jobra kanyarodva belépünk a Taietura Turcului utcába. Ennek a végében található a muzeum.