Kövessen minket a:
+40 0722 626 443 / 0748-129-138
Térkép megtekintése

MÚZEUM TÉR - KOLOZSVÁR

Kolozsvár központjában található egyik legrégib tér. Nevét az Erdelyi Történelem muzeum után kapta ami a tér végében talalható meg. A régi vásártér töb néven volt ismerve.

A közepkorban Kispiactér-nek ismerték (a Nagypiactér a Sf. Mihaly templom köröt volt), majd Karolina térnek nevezték 18-19-ik században. Ma Muzeumi piactérnek hivják.

Keleti részén at ál a ferencesek temploma, a kolostoral folytatásban. A sétatér közepén megtalálhatsuk a felmagasló Karolina oszlopot. A Muzeum piactér gyalogos övezet, ezért alkalmas kikapcsolodásra. Nyáron itten eseményeket és vásárokat szerveznek. Ugyancsak itten töb szabadtéri kávézoban legez megpihenni, melyek távolvannak a város zajától.

Hozzáférhetőség
A 32 és 32B autobusszal egész a Sora megallóig, ahonnét 5 perces  sétára van a Múzeum Tér.

A Bellagio Panziótól indulva, jobbra van a Brancusi utca. Az első kereszteződésnél, a Cipariu téren, menjen egyenes előre egész a Ortodox Nagyvárosi Székesegyházig. Itt jobbra kanyaroodva a 21 december 1989 utcára előre mennek egész a Sora bevásárlóközpontig, majd jobbra fordulnak a Ferdinand utcára. Az első  kereszteződésnél balra kanyarodnak.
 

Információ forrása: ClujTravel.com