Kövessen minket a:
+40 0722 626 443 / 0748-129-138
Térkép megtekintése

Fellegvárában in Kolozsvár

A Fellegvár 1715 és 1735 között épült, a fő célkitüzése a város irányitása és bisztositása volt, miután Erdály osztrák uralom alá került. A csillag alakú falat, az erőd, a torony és a bástyák ami körülvette a katonai épitész, Giovanni Visconti Murando, tervezte.

A Vauban tipusú erődben igazgatási epületeket és fegyvertárt lehet kapni. Az 1848-as foradalom alat, a várat börtönek használták, itt volt bezárva és kivégezve Stephan Ludwing Roth, a forradalom egyik hires szász hőse. Az erőditményből meg van tartva néhány fal, néhány épület és az erőd át van nevezve az Ejtőernyősök Tornya.

A mai Fellegvár lehetőséget nyujt kikapcsologásra a mindennapi zajtól és egy romantikus  és nagyszerü hely sétának a város felett. A napkelte és napnyugta ad egy más képet Kolozsvárnak, mert látszanak a sok ragyoko fény a városból.


Hozzáférhetőség

A 32 és 32B autobusszal indulnak a Cipariu piactól és mennek 4 megallót egesz a Horea megallóig. Át mennek az uton és a központ felé menve, a Kereskedelmi és Ipari Kamara mellet vannak a lépcsök melyek a Fellegvárhoz visznek.

Az autoval indulva, mennek a Constantin Brancusi utcán egész a Cipariu piacig, a szinház és az Ortodox Nagyvárosi Székesegyház mellet amig a 21 december 1989-es utra érnek. A Sora bevásérlóközpont mellet jobbra térnek és a Szamos hidja után balra térve az Emil Racovita utcán előre mennek egész a 7 utca kereszteződéséig. A kőrforgalomban kilépnek a 6-ik kijáratnál és a CFR Cluj stadion mellet belépnek a kanyargos urcára amelynek a végében kapható egy parkoló.

Információ forrása: ClujTravel.com