Kövessen minket a:
+40 0722 626 443 / 0748-129-138
Térkép megtekintése

"Alexandru Borza" Botanikuskert

Mintegy 14 hektár területtel, az „Alexandru Borza” Botanikus Kert, Kolozsvár zöld foltja. A régi város köypontjának közelében található botanikus kert természeti látványt kinál, felosztva több szakaszra növényekel a világ minden tájáról.

A botanikus Kert 1872-ben volt alakitva, egy 4,3 hektát kezdeti területen. A. Richter Professzor által a felszin 9,6 hektára emelkedet. 1920-ban, Alexandru Broza professzor kifejlesztet egy új átszervezési tervet, amelynek átépítése készült 1920-1930 között.

A következő fontos pontokat meglátogathatja: a japán kertbe különleges növények vannak és egy kis tó, a Római Kert amelyet uralja a  Ceres istennő, a toronyt ahol megcsodálhatja a város panorámájat és az üvegházak mik tartalmaznak különféle egzotikus növényeket, beleértve Amazon liliom, cukornád, papirusz, mangrove, fa páfrány, rovarevő növények, eukaliptusz, pálma cukor, pálma Olaj és húsevő növények.

A töb mind 11.000 növény fel van osztva öt szektorra: dísznövények (mediterrán kert, a Rose, a japán kert), a növényföldrajz (a növények természetes társulása szerint vannak elrendezve, Romai Kert), a rendszeres (a növények filogenetikai elvek szerinti vannak sorrendben), az ipar és gyógynövények, valamint a ritka és endemikus flórája Románianak.

Botanikus Kert látogatható minden nap 8-19 óra közöt, és 9-17 közöt az üvegházak.


Megközelíthetég

A Bellagio Panziotól indulva, balra be térnek a Constantin Brancusi utcára. Előre menve egész az első kereszteződésig  jobra kanyarodnak. Ez első metszés pontnál be kanyarodnak a Brasoi utcára, ahol megint jobbra a Iosif Vulca utcára. A Republica utcán, a Sigma Center mellet jobra térnek.

Információ forrása: ClujTravel.com